BLACK VENEER

Slide Three
Download Brochure
Slide Three
Slide Three
Download Brochure
Slide Three
previous arrow
next arrow

BLACK VENEER BY CARINA

De wedergeboorte van smaakvolle en rijkgevulde tekening in donkere houtfineren betovert opnieuw de interieurs van vandaag de dag vol overgave. Rokerig en oliezwart met een schittering van goudbruin zijn de kleuren van de houtsoorten Ziricote en Louro Preto. De geur van Imbuia dringt karakteristiek, kruidig je neus binnen, net zoals de meer subtiele, milde Eucalyptus. De vele combinaties van donkere houtsoorten, verfstreken en pigmenten inspireren tot een authentieke en met zorg geselecteerde collectie Black Veneer van de hand van designer Carina Riezebos.

Bekijk bijpassend verf >


Gefineerd MDF Imbuia
Dosse A / Dosse B | Zuid Amerikaans

Het goudbruine kernhout van Imbuia flirt met olijfbruin en chocoladebruin in een wild vlammenpatroon met een fijne nerf. Altijd onvoorspelbaar mooi met een luxe uitstraling. De geur van Imbuia is karakteristiek kruidig, wanneer je haar verwerkt. Imbuia groeit in de Araucaria-bossen van Paraná en Santa Catharina, in Zuid Amerika. Het kernhout en de spint verschillen in kleur, maar is niet storend en geeft een prachtig kleurdessin. Kortom, een genot voor elk interieur.

Verf CARINA Imbuia Black

Gefineerd MDF Imbuia
Mixmatch A | Europa

Specifiek aan moeraseik fineer zijn de 2 kleuren. Eiken kernhout heeft een geelbruine tot donkerbruine kleur en steekt duidelijk af tegen het brede bleekbruine spint. De draad is recht met een matig grof tot grove nerf. De Europese eiken fineer komt uit Polen. Honderden of soms duizenden jaren ligt Moeraseik in een veenmoeras waardoor ijzerzouten en andere mineralen reageren met de tannines in het hout. Hierdoor ontstaan donkerbruine tot bijna vergrijsde zwarte kleuren in een overlopende compositie met bruin.

CARINA – Bog Oak Grey Taupe

Gefineerd MDF Yaya Brown
Kwartiers Mixmatch A | Afrika

Hybride en geconstrueerd oogt het bruin als natuurlijk en artificieel. Zwaar als een flinke regenbui en harmonieus neutraal als zandkorrels op een strand.

CARINA – Yaya Drab

Gefineerd MDF Amazakoué
Dosse A | Afrika

Rechte fijndradige lijntekening in een grijszwart patroon van goudkleurige nerven. De natuurlijke rust die deze houtsoort uitstraalt maakt geliefd, als zandkorrels op een strand. Amazakoué houtfineer is afkomstig uit Afrika.

CARINA – Amazakoué Grey

Gefineerd MDF Amazakoué
Dosse A | Afrika

Rechte fijndradige lijntekening in een grijszwart patroon van goudkleurige nerven. De natuurlijke rust die deze houtsoort uitstraalt maakt geliefd, als zandkorrels op een strand. Amazakoué houtfineer is afkomstig uit Afrika.

CARINA – Amara Dark Grey

Gefineerd MDF Louro Preto
Dosse A| Zuid-Amerika

De koningin van de collectie Black Veneer. Beschaafd maar met expressieve gevlamde ogen werpt zij een sterke en krachtig blik naar buiten. Dierlijk en met een krachtig kruidige geur. Louro Preto fineer is afkomstig uit Zuid Amerika.

CARINA – Louro Preto Red Brown

Gefineerd MDF Eucalyptus Kerngerookt
Kwartier Mixmatch A| Zuid-Europa

De zachte gumachtige uitstraling oogt grijs over chocoladebruin met een gewaaierde nerven. De rustgevende werking van de boom ademt door in de kalme uitstraling van haar kleur. Eucalyptus Kerngerookt fineer is afkomst uit Zuid Europa.

CARINA – Eucalyptus Purple

Gefineerd MDF Eucalyptus Pommelé Kerngerookt
Mixmatch A| Zuid-Europa

Rimpels in het water of een dierlijke vacht. De pommele geeft een extra dimensie aan de areaal van het asgrijze bruin van de Eucalyptus. Eucalyptus Pommelé Kerngerookt is afkomstig uit Zuid Europa. 

CARINA – Eucalyptus Brown

Gefineerd MDF Ziricote
Mixmatch A| Midden Amerika

Unieke grillige verschijning met een lijntekening zoals Picasso deze zou creëren. Inktzwarte vlammen op een diep donkere achtergrond. Houtfineer Ziricote is afkomstig uit Midden Amerika.  

CARINA – Ziricote Black

Gefineerd MDF Ipé
Mixmatch A| Zuid Amerika

Greenheart is de Engelse benaming, omdat Ipé verbonden is met onze gezondheid. Het bevat Lapachol, een natuurlijke beschermer tegen virussen. Houtfineer Ipé is afkomstig uit Zuid Amerika.  

CARINA – Ipé Black

Gefineerd MDF Oak Black
Mixmatch A| Europa / Noord Amerika

Zwart geblakerde ruw en robuust in de details is Oak Black prachtig en meesterlijk in een ruimte. Eiken fineer Oak Black is afkomstig uit Europa / Noord Amerika.

CARINA – Oak Black White

Gefineerd MDF Yaya Black
Kwartiers Mixmatch A| Afrika

Favoriet van de Art Director. Glamoureus en exposerend in haar vermogen om te verheffen tot een moderne autonome ruimte. Expressief en minimalistisch zwart. Eiken fineer is afkomstig uit Afrika.

CARINA – Yaya Nero Bone