Nieuwsbrief  april 2021 Blok by Carina

Nieuwsbrief  april 2021 Blok by Carina

World Creativity and Innovation Day

Woensdag 21 april 2021

Bewustzijn creëren voor de rol van creativiteit en innovatie is zeker een feestdag waard. Als motor en aandrijvende kracht gebruiken we elke dag creativiteit om nieuwe ideeën te initiëren, mensen te empoweren en nieuwe beslissingen te nemen. Blok by Carina is de CREATIEPLEK van Blok Plaatmateriaal en als creatievelingen werpen we graag een blik op de kracht van creativiteit. Daarom een inkijkje in het proces creativiteit en innovatie zoals wij dit elke dag beleven. 


‘Nederland is met een aandeel van 29,5% wereldwijd de grootste exporteur van creatieve diensten. De Nederlandse creatieve industrie staat internationaal hoog aangeschreven.’
Bron: RVO, 2020


Om tijd en ruimte te maken voor creativiteit en sprongentjes te kunnen maken in vernieuwend denken is er een paradox (spanningsgebied) tussen de enorme hoeveelheid tijd die het kost om creativiteit aan te drijven en de daadwerkelijke werktijd die we hebben. Het zal geen verrassing zijn dat wanneer we alleen maar bezig zijn met ideeën, het onwaarschijnlijk is dat we stappen verder komen binnen onze drang naar vernieuwing en innovatie. Als we echt sprongen willen maken moeten we breed associëren; veel lezen, zoeken naar cross-overs, verbindingen maken, verrassende wendingen zoeken en de dingen omdraaien. Met een bepaald thema in ons achterhoofd kunnen we tijdens onze reizen, rondjes hardlopen, gesprekken, strandwandelingen of fysiek werk breed associëren. Spelen in onze verbeelding op een vrije en onbewuste manier. In deze ontspanningsstand zoeken we naar een brede opbrengst in associaties. Vervolgens zetten we druk op het idee om te gaan leveren, een maximale spanning om het voorstel of idee te gaan presenteren. Met bijbehorende kriebels, opwinding en faalangst in al je ledematen. De druk van een topprestatie.


Creativiteit wordt enorm geholpen met een aantal handige vaardigheden; een sterk geheugen, veel waarnemingen uit een ver verleden die direct beschikbaar zijn, veel zien, veel kleur, veel plaatjes, verzamelen, veel bewegingen. Allemaal inspiratiebronnen om een sprong te kunnen maken in onze creativiteit. Naast inspiratie zijn er sterke visuele tools die we kunnen gebruiken, analysemodellen zoals mindmapping en prototyping, visgraat modellen of circulaire modellen. Deze modellen helpen ons om versneld het verwerkingsproces van alle informatie om te zetten naar een werkbaar idee. Daarbij is een systemische handigheid van het verwerken van deze informatie, de analyse schema’s, een sterke versneller om tot een makkelijk en ontspannen topprestatie te komen.

Tijd maken voor je eigen producten en diensten is ook topsport in deze tijd. Noodzakelijk daarbij is een creatieve ruggengraat en een gezonde dosis vrijheidsdrang om als ondernemer je eigen focus te bepalen om met lef en eigen kleur te werken. 


Een straat van kunstwerken

De mooie samenwerking tussen Blok Plaatmateriaal en het ETC Design Center Europe resulteert in een tentoonstelling in de ART LANE. De ART LANE is het hart van het Art District, een straat met diverse kunstpresentaties. Het Art District is een samenwerking van het ETC Design Center en Blok By Carina. De presentatie-wanden en sokkels, waar de kunstwerken van de kunstenaars prachtig op uitkomen, zijn gemaakt van houtfineren, High Pressure Laminate (HPL) en super matt zwart MDF. Salone del Mobile 2021 gaat door

Milaan is een feit! Wij staan van 5 tot en met 10 september gepresenteerd bij Masterly – the dutch in milano.

De editie van 2021, die het 60-jarig bestaan van de Salone viert, wordt een uitzonderlijk groots event voor de hele designsector. Wij zien jullie graag in Milaan! 

Foto: Organisator Nicole van Uniquole voor onze presentatie in Milaan Sugar & Spice 2019!