Nieuwsbrief  augustus 2020 Blok by Carina

Nieuwsbrief  augustus 2020 Blok by Carina

Fotografie: Frieda Mellema | Tray

EEN PRONKSTUK OP TAFEL

Elementen in fineer en glas

Tray is een moderne weergave van een dienblad, gemaakt uit verschillende gefineerde schaalvormen die als segmenten in elkaar te zetten zijn. Het dienblad, ontworpen door art director Carina Riezebos, laat zien dat ook kleine objecten met fineer goed te vervaardigen zijn. De ronde en ovalen vormen zijn een aanvulling op zowel een klassiek als een modern interieur. Tray heeft een natuurlijke hout uitstraling; wortelnoten fineer wisselt zich af met Yaya en Moeraseik. De bijpassende mondgeblazen vaas van boheems kristal heeft een zwarte rooktint die overgaat in transparant glas. De mondgeblazen vaas is geproduceerd door de wereldberoemde fabriek Ajeto in Tsjechië.

Voor de diverse fineren zoals Yaya, Eucalytus en Moeraseik van Blok Plaatmateriaal werken wij samen met onze partner Decospan in verschillende projecten. Decospan is een familiebedrijf uit het Belgische West-Vlaanderen. Zij levert totaaloplossingen met hout voor het interieur waarbij hun passie voor de toepassing van hout en fineer volledig tot zijn recht komt. Het familiebedrijf is een innovatieve wereldspeler die een schatkist met meer dan 150 edele houtsoorten bezit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De filosofie achter het gebruik van fineer als duurzame grondstof schuilt in de manier van verwerking van de stam: geen enkel natuurproduct is in staat een dergelijke toegevoegde waarde te leveren met minimaal verlies van grondstof en een ultieme expressieve schoonheid.

NINDOODEM
Geheel volgens de laatste trends gebruikt Riezebos in haar ontwerp van een salontafel een diep zwart HPL materiaal met een zijde zachte toplaag. Tevens is er een uitvoering in Imbuia fineer. De natuur geeft ons als vanzelf structuur en kleur, deze aspecten worden extra benadrukt in het ontwerp.  

De salontafel Nindoodem, van mondgeblazen glas en fineer verschijnt in het nieuwste interieurproject OBSCURE van Blok by Carina. De ontwerper laat zich inspireren door de clair-obscurtechniek uit de schilderkunst, fotografie en film. Hierbij zijn de contrasten tussen licht en donker zo sterk afgebeeld en objecten of personen zodanig geaccentueerd, dat een sterk dramatische effect wordt bereikt. Vanaf 20, 21 en 22 september is het totale interieurproject te bewonderen bij het ETC Design Center Europe tijdens de ETC Design Experience. Mocht u ons willen bezoeken, meld u dan graag aan via Blok by Carina. 

Salontafel

Inspiratiebron voor architecten en interieurontwerpers 
Met deze ontwerpinnovaties wil Blok by Carina de diversiteit van plaatmateriaal aan de buitenwereld laten zien. De OBSCURE-collectie is daarom ontworpen ter inspiratie voor
designprofessionals. Ontdek de mogelijkheden en voordelen van plaatmateriaal.