Nieuwsbrief  december 2021 Blok by Carina

Nieuwsbrief  december 2021 Blok by Carina

Artist Impression OBSCURE #2 by Edland Man 

_Limited edition Salone del Mobile 
Edland Man en Carina Riezebos Milaan 2021

Artist Impression OBSCURE #2 HPL | Fotografie Edland Man

Het is inmiddels voor Carina Riezebos en Edland Man een artistieke traditie geworden om tijdens Masterly en de Salone del Mobile Milano samen te werken aan een Artist Impression van de interieurpresentatie. Het is begonnen in 2018 met Reflections of the Golden AgeMan legt de ontwerpen van Riezebos vast met zijn camera en bewerkt de beelden tot er prachtige kunstwerken uit voortvloeien. Soms hebben ze een gesprek voorafgaand aan het schieten van de beelden, soms kijken ze elkaar gewoon aan en is dat voldoende voor Man om het beeld te creëren. 

Artist Impression OBSCURE #2 fineer| Fotografie Edland Man

Edland Man (1957) werd geboren in Utrecht, hij verhuisde naar Groningen toen hij daar les kreeg op de Academie Minerva. Hij werd geïnspireerd door de mode en specialiseerde zich daarom in schilderkunst, fotografie en mode-illustratie. In het laatste jaar van zijn studie ging hij naar Milaan, waar hij drie maanden lang als prentkunstenaar voor de Italiaanse Vogue kon werken. Na zijn studie in Groningen verhuisde hij naar Milaan. Hij hield zich eerst bezig met illustratie, maar raakte steeds meer geïntrigeerd door de fotografie. Nu richt hij zich vooral op het fotograferen en werkt hij zowel in Milaan als in Amsterdam. Man maakte onder andere campagnes voor Moooi, Olivetti, Lycra, Fiorucci, Caractere, Cosmoprof, Toni&Guy, Sony, Samsung en nog veel meer grote namen. Daarnaast heeft hij samengewerkt met tijdschriften als Vogue, Donna, SundayTimes, Elle, Sky, FHM en is hij vijf jaar creative director voor Sportswear int. geweest.

De Artist Impression is een kruising van de werkelijkheid en illusies. De heldere en fantasievolle verbeelding van Man, zijn Hollandse landschappen en zijn modische benadering is een terugkerend element. Bekijk alle Artist Impressions van de interieurpresentaties online.

In OBSCURE laat Carina de enorme rijkdom en mogelijkheden zien van de decoratieve en constructieve materialen van Blok Plaatmateriaal, die dit jaar veertig jaar bestaat.