Nieuwsbrief juni 2022 Blok by Carina - Masterly

Nieuwsbrief  juni 2022 Blok by Carina

Blok & Carina show Pieces for Conversation
bij Masterly in Milaan

De internationale designbeurs Salone del Mobile in Milaan is met veel enthousiasme van start gegaan. Dit jaar presenteren we  “Pieces for Conversation”.

‘Pieces for conversation’ 
De presentatie “Pieces for Conversation” is een Sacred Place waar ruimte is voor liefde en emotie. Deze magische heilige plek heeft architectonische kenmerken van een kathedraal waar we met elkaar kunnen communiceren zonder dat er woorden voor nodig zijn. Carina gebruikt de tafel als metafoor voor de plek waar de dialoog plaatsvindt. Verhalen, gedachten, liefde en respect voor elkaar, dat delen we normaal gesproken aan de tafel. De inspiratie van Carina komt voort uit de performance van Marina Abramovic, een kunstenares die zich bezighoudt met Performance Art. In het MOMA in New York gaf zij een voorstelling gaf waarin mensen tegenover haar plaats konden nemen en woordloos contact met haar konden maken. Mocht u in Milaan zijn, dan bent u welkom om ons deze week te bezoeken bij Materie, Via Meravigli 7 Milaan!

Trendvoorspeller Lidewij Edelkoort bij Masterly 
Dit jaar organiseerde Nicole Uniquole het architectenontbijt in samenwerking met Blok. Niemand minder dan Lidewij Edelkoort gaf een presentatie over de voorspellingen van materialen voor de komende jaren. De geschiedenis is een bron van schoonheid, daarom nam Lidewij Edelkoort ons mee in de geschiedenis waar archeologie de leidraad vormt. 

Aardetinten en ruwe materialen, de aarde is ons cadeautje. Er bestaan eindeloze combinaties van kleuren en structuren uit zand en stenen. Ook de subtiele glans van brons en goud gaan we zien in het interieur. Naast de rijke tinten van aarde en metalen, zijn Egyptenaren ook een bron van inspiratie.