Nieuwsbrief juni Design & Dynastie

Nieuwsbrief Blok by Carina

Design & Dynastie | Fotografie Nicole Marnati

Blok bij Fulda Design & Dynastie

Onder leiding van curator Nicole Uniquole is de koninklijke zomerexpositie ‘Design & Dynastie’ in de Duitse stad Fulda begonnen. Een prachtige tentoonstelling waar wij niet als designer, maar als sponsor aan hebben bijgedragen. Het plaatmateriaal van Blok speelt op bijzondere wijze een mooie rol in de presentatie. De houten sokkels, waar het pracht en praal op gepresenteerd staat, zijn afgewerkt met patronen geïnspireerd op het barokke paleis.

Vorstelijke tentoonstelling
Fulda is een vorstelijke tentoonstelling in een barok stadspaleis: dit jaar is het 250 jaar geleden dat onze eerste koning Willem I geboren werd. Maar hij was ook Vorst van Fulda en daarom vindt er in deze Duitse stad de grote zomertentoonstelling ‘Design & Dynastie’ plaats.
Pracht en praal! de paleiszalen zijn gevuld met enorme kroonluchters, verhalen over koningen en koninginnen, koninklijke serviezen en nog veel meer.

Conceptontwikkelaar, curator, artdirector en organisator van de tentoonstelling Nicole Uniquole vertelt: 
“De tentoonstelling is een “Gesamtkunstwerk”. Ik ben dan ook erg blij met Nautasign BV, Desso en Blok Plaatmateriaal als sponsoren van behang en geprinte folies, tapijten en hout. De kwaliteit van hun producten is precies wat ik nodig heb voor deze koninklijke tentoonstelling. Mijn vaste vertrouwde standbouw- en signbedrijf, Letter Z Design uit Rijswijk, transformeert het tentoonstellingsontwerp van Maarten Spruyt in prachtige tentoonstellingsmaterialen met hun producten”.

Hedendaagse kunst bij Fulda
Tijdens de tentoonstelling kunt u naast historische kunst ook genieten van hedendaagse glorie. Meerdere ontwerpers zijn gevraagd om hun werk te presenteren voor dit evenement. Ook ontwerpster Carina Riezebos kreeg de eer om dit te doen, dit deed zij in samenwerking met Solid Nature. De ontwerpster maakte speciaal voor deze tentoonstelling een oogverblindende staande kroonluchter.  

De grandeur van de locatie, de collecties van koninklijke verzamelingen en het vakwerk van hedendaagse kunstenaars, ontwerpers en fotografen zullen u verrassen. Kortom, dompel u onder in een wereld vol design. > 18 juni t/m 28 augustus Stadtschloss, Fulda Schlossstr. 1, 36037 Fulda