Nieuwsbrief  maart 2021 Blok by Carina

Nieuwsbrief maart 2021 Blok by Carina

Hout krijgt op dit moment in de interieur-, ontwerp- en architectenwereld hernieuwde aandacht. Het vermogen van hout om C02 op te slaan en de voordelen die houtbouw voor onze toekomst opleveren zijn duidelijk aantoonbaar. De aandacht voor hout wordt zeker bepaald door omgevingsfactoren zoals het wereldnieuws en nieuwe technologische ontwikkelingen. Elke keer kijken consumenten opnieuw en verrijken zij hun toekomstblik met nieuwe ingrediënten uit hun omgeving. De huidige klimaatcrisis en het tekort aan woningen is dagelijkse kost in het nieuws en de kranten en daar moeten we iets mee. Het leveren van een bijdrage wordt belangrijk voor consumenten, ontwerpers en architecten.

Foto: Dutch Mountains | Marc Vermeulen

Reactie designwereld

De designwereld reageert vanzelfsprekend ook op deze omgevingsfactoren en we zien fantastische voorbeelden van circulaire materialen zoals Cross Laminated Timber (CLT) bij architect Marco Vermeulen met zijn Dutch Mountains hybride skyscrapers. Ook een levensduur verlengende houtconstructie en biobased bouwmaterialen (hout, hennep, vlas en bamboe) dragen bij aan een gezonder binnenklimaat door hun vocht- en warmte regulerende eigenschappen. Langzaam maken we een transitie naar een duurzame wereld met een verbeterd woon- en leefklimaat. 

“Terug naar de natuur” design

Foto: Dutch Mountains | Marc Vermeulen

De drijfveer duurzaamheid leidt tot hergebruik, recycling en een nieuwe standaard. Deze trend levert een eerlijke en natuurlijke look, oftewel “terug naar de natuur” design. Veel natuurlijk bruin en groen en houtmotieven wat een eco-gevoel weerspiegeld en de toepassing van gerecycled papier en karton. 

Salontafel Nindoodem, gemaakt van HPL (Unilin Evola collectie) en mondgeblazen glas.

BEKIJK ONLINE >

Met Blok by Carina werken we ook aan deze nieuwe ecologische winst door samenwerking aan te gaan met partijen die betekenisvolle impact maken op het gebied van duurzaamheid. Unilin Panels is zo’n partner die werkt aan being “part of the solution instead of the problem”. Samen met hen werken we aan hybride oplossingen om de verduurzamingsslag aan te gaan. Reduce. Re use. Recycle! Unilin

Duurzame materialen uit de Unilin Evola collectie

BEKIJK OBSCURE >