Nieuwsbrief oktober 2020 Blok by Carina

Nieuwsbrief oktober 2020 Blok by Carina

Interieurproject OBSCURE | Fotografie: Johannes van Camp

Korte film OBSCURE met Isabelle Beernaert door Art Director Carina Riezebos

Afgelopen maand was een maand met grote tegenstellingen. Waar we halverwege deze maand met Blok by Carina nog een prachtige presentatie mochten geven tijdens de ETC Design Experience met het interieurproject OBSCURE en we deelnamen aan het gloednieuwe design event GLUE te Amsterdam, zijn we inmiddels weer teruggeworpen op thuiswerken en voornamelijk virtueel presenteren van de collectie. Gelukkig hebben we ook afgelopen maanden gewerkt aan een prachtige, korte film, met niemand minder dan Isabelle Beernaert. De Belgische choreografe en theaterproducente Beernaert verzorgde choreografie voor So You Think You Can Dance en heeft in 2011 The Ultimate Dance Battle gewonnen. 
 
Aanleiding om deze bijzondere samenwerking op te starten voor Art Director Carina Riezebos, is de verwantschap die zij voelt met het ouvre van Isabelle Beernaert. Beernaert is als geen ander in staat om de vertaalslag te maken van het dagelijks leven naar het buitengewone van het leven. De tomeloze liefde voor het vak, vertaald door Riezebos in de
liefde voor materialen en vorm in de dagelijkse omgeving, is wat hen samen verbindt. De film laat het theatrale interieur OBSCURE zien, een droomwereld met contrasten tussen lichte en donkere materialen met fineren, high pressure laminate en mondgeblazen glas.

Interieurproject OBSCURE | Fotografie: Johannes van Camp

Op de Social media van Blok by Carina heeft u de afgelopen weken al een aantal korte trailers kunnen zien van de film. Op 9 oktober zal de film Obscure volledig te zien zijn via de social mediakanalen Blok by Carina en Carina Riezebos. Volgt u ons nog niet op Instagram / Facebook / LinkedIn of Pinterest, dan kunt u onderaan deze e-mail de links vinden om dat wel te doen! 

Art Lane – ETC Design Center

Afgelopen maand presenteerden we onze OBSCURE-collectie bij het ETC Design Center Europe tijdens de Design Experience van 20 tot 21 september. Voor de ART LANE maakten we een prachtige wand waarop de kunstwerken van de kunstenaars heel mooi uitkomen. De komende tijd gaan we nog een aantal mooie ontwerpen maken voor deze ruimte, maar nu willen we jullie graag uitnodigen om het werk van de kunstenaars te komen bewonderen. Come and see! The Art Lane bij het ETC Design Center Europe. 

GLUE – Lloyd Hotel | links: Jeroen van Oostveen van Creative Heroes, rechts: Carina Riezebos

STICKY GLUE
Bij het Lloyd Hotel, het historische gebouw gelegen aan ‘t IJ met haar unieke kamers en verrassende designs, staat de komende maand de ontwerpen FLACON en de OBSCURE bank te fonkelen tussen gasten uit alle windstreken. Na de eerste succesvolle editie van het Amsterdamse design event GLUE, een initiatief van Janine de Jong, David Heldt en Guus van Maarschalkerweerd, in het designhotel, nodigde directeur Piet Bogaard ons uit om nog wat langer te presenteren in zijn hotel. Een uitnodiging waar we dankbaar gebruik van maken.

Indien u geïnteresseerd bent als pers, dan kunt u hier persinformatie over OBSCURE opvragen. Graag helpen we u daarbij.