Nieuwsbrief oktober 2021 Blok by Carina

Nieuwsbrief  oktober 2021 Blok by Carina

Fotografie Frieda Mellema

Blok bij Masterly The Hague

21 – 24 oktober

De Biënnale voor Oude Meesters, Dutch Design, Kunst & Fotografie wordt van 21-24 oktober gehouden op vijf historische locaties in Den Haag. 

Interieuropstelling in The King’s Ballroom
Blok by Carina staat dit jaar gepresenteerd in The King’s Ballroom, een ruimte in eclectische stijl, met aan de renaissance ontleende stijlmotieven. Met deze ruimte als uitgangspunt en het daarbij behorende thema Ode aan het Nederlandse Landschap is er gekozen voor een interieur met pastelkleuren. Elementen uit het OBSCURE interieur, die eerder dit jaar zijn gebruikt voor Masterly in Milaan, staan hier gepresenteerd. We kleden de ruimte onder andere aan met de bekende salontafel genaamd Nindoodem, de lamp Odoodem en de oogverblindende Dreamcatcher.

Nieuw: Bijpassend interieurparfum 
Nieuw is het ontwerp van een huisparfum in een houder van zwart MDF met inlegwerk in hout. Deze reed diffuser heeft een glazen fles van mondgeblazen amberkleurig glas. De zwarte geurstokjes verspreiden de geur door de ruimte. De prachtige houder die de geur doet verspreiden is een aanwinst voor uw interieur.
 

Dit ontwerp is in een gelimiteerde oplage gemaakt en u kunt uw eigen exemplaar bemachtigen bij Masterly The Hague!


Kortom, bezoek Masterly The Hague en dompel u onder in een wereld vol design met materialen als fineer en HPL van Blok Plaatmateriaal.

Primeur! Dreamcatchers in Abet museum
De grootste verrassing tijdens de september editie Salone del Mobile in Milaan kwam voor ons van Marc Bos, directeur Abet Laminati Nederland. Zijn vraag of “Dreamcatchers” opgenomen mocht worden in de collectie van het Abet Laminati Museum in Bra, Italië. Het museum vertelt over de geschiedenis van Italiaans design met grote ontwerpers als Ettore Sottsass, Gio Ponti, Michele De Lucchi, Jean Nouvel en Paola Navone. Het ontwerp Flacon en Tulipavase van Carina Riezebos mocht eerder in de collectie al opgenomen worden en Dreamcatchers zijn een prachtige aanvulling op deze collectie.

Impressie museum > Museum Abet Laminati  

Trots, trotser en trotst! Met grote dank aan Marc Bos en Abet Laminati internationaal Mr. Mazzola en Pier Luigi Corti, Abet Laminati S.p.A.

Voor de Dreamcatchers lieten Blok by Carina en het Italiaanse Abet Laminati, een van de meest toonaangevende producenten ter wereld van een brede collectie decoratieve HPL-plaatmaterialen, zich inspireren door het verhaal van de dromenvangers die ons in de nacht beschermen en de slechte dromen vangen. De klassieke uitvoeringen met elk een eigen symboliek – vuur, water, aarde, lucht – zijn vertaald in moderne dromenvangers waarvan de patronen bestaan uit een mix van tribal-achtige abstracte figuren.

De Dreamcatchers zijn met uiterste precisie met de nieuwste CNC-techniek door Blok Plaatmateriaal gefreesd. Hiervoor zijn drie designs met een door en door gekleurde kern uit de Stratificato Print HPL-collectie van Abet Laminati gebruikt.

Women Of The Year

2021

Stem voor ons!
Wist u dat
Nicole Uniquole, curator van o.a. Masterly the Hague genomineerd is voor Women Of The Year!? Stemmen kan via Harpersbazar.